28 juni


27 juni

Nu bor jag hos pappa ett tag. Det är bra, tycker jag, att jag inte bara har ett boende (försöker se det positiva i att ha skilda föräldrar). Det är skönt att få omväxling. Åt scones igår och tittade på Flicka med pärlörhänge. Ska snart på en tre timmars lång introduktionsutbildning. Åh, snälla spola bara fram tiden!

MindKilla


Storsjöyran

Efter krånglande som gjort mig frustrerad och som fått mig att lära mig mammas kontonummer utantill så har jag nu köpt en Storsjöyran-biljett!

Lykke li
Henrik Berggren
Rebecca & Fiona
Niki & the dove
Syket
Moto boy och Titiyo
Slagsmålsklubben
Me & my army
Karlsson & Winnberg of Miike Snow
Och kanske lite Håkan Hellström, Veronica Maggio och Säkert! för andras skull.
Kommer bli kul!

modern dans

när jag bor i paris ska jag skapa konstig, modern dans som ingen annan än jag förstår sig på. gött.

vill våga göra så jag med


22 juni

Lyssnar på Syket och mår illa. Snälla illamående, försvinn! Det kanske går över av lite cheese balls? Vet att de ligger på översta hyllan i skafferiet och jag tvekar. Ikväll ska jag läsa mina två Bon-tidningar som kommit hem till mig under den tiden jag inte varit hemma. Har inte läst dem ännu vilket är lite skamligt för de är ju egentligen jättebra. Medan jag läser ska mina fötter få en omgång i baljan. Fotbad med andra ord. Fler bilder från Julias bal:

Smink på.
Det var svårt att få ett foto där allas ögonlock var öppna, pupillerna någorlunda riktade mot min lins och utan konstiga miner och fix-fix-ande. Det här var det bästa jag kunde åstadkomma.
Och bilen.
Fina ni var!

lite gifs från balen

Bättre sent än aldrig.
make an animation

gif webcam

make an animation


20 juni

Två kvällar på raken har jag klättrat på hustak. Arga vuxna och blödande knä får man ta på kuppen. Adrenalinet som pumpar är så värt det. Ikväll ska jag fira Emma som är 17. Grattis tjejen!

Har varit hemma i 20 dagar nu.

18 juni

Vi tror att det var ödet, för just när vi sa "åh, det skulle vara gott med något från lanthandeln, synd att vi bara inte har några pengar", så upptäckte Julia två tior i fickan. Vi delade på en strut.

Ikväll vill jag skratta. Vill du skratta med mig?

Life is beautiful, so are you!

Hade inte tappat förmågan helt, bara lite. Stelare.
rodeo.net/niotillfem

när ett gatubarn hittar en hunka på asfalten


17 juni

Idag sprang jag. I förrgår gympade jag och imorgon ska jag springa igen. Och ikväll ska jag dansa, som jag inte gjort på arton dagar. Det känns som att jag har tappat hela den förmågan nu.
Jag dödade min mamma:

"Det måste hända åtminstone en gång, bara en gång, under en begränsad tid, men tillräckligt lång tid. Under närmre ett år ska jag ha varit vansinnigt förälskad i någon som är vansinnigt förälskad i mig. När det har hänt, då kan jag dö."
-Xavier Dolan

Klänningen Sofia gav mig på min födelsedag

och mittbena jag har

alltså...


Fjortonde juni

Idag har varit en himla bra dag.
Besökt min gamla högstadieskola.
Fikat på Ainas.
Deltagit i cykelparaden.
Sett filmerna Hjärtslag och Chatroom.
Hjärtslag♥


Mitt hjärta gör lika ont som deras.


Drömmar

Ikväll har jag och Gabrilla (oj nu kanske jag är jättedum som avslöjar detta på en blogg men jag tror faktiskt inte att något illa kommer hända för det är ju ändå så pass få som läser det jag skriver ändå) plankat in på biografen. Så värt. Det blev Baksmällan 2. Har inte sett ettan och hade egentligen ingen aning om vad vi gav oss in i. Men, jag blev sannerligen glatt överraskad. Skrattade så otroligt mycket. Och att den var inspelad i Bangkok gjorde den bara bättre. Det var även med en låt jag tyckte var riktigt FET, men som jag tyvärr inte alls vet vad den heter. Efter bion drack jag te och Gabriella mjölk för Gabriella gillar inte te, och så åt vi varsin banan och två kanelbullar. Vi pratade om Thailand, där vi båda faktiskt har varit. Sedan började vi prata om andra länder. Vi kom in på resor, att flytta och vad man vill göra efter gymnasiet. Jag klarar inte av att befinna mig på samma ställe för länge, jag blir så fort less. Och jag hatar vanor, att göra samma sak dag efter dag. Vill göra nya saker mest hela tiden; upptäcka, lära, möta, se. Även förändra och hjälpa. Jag låter kanske bortskämd, men jag tror att det är så jag är bara. Så fort jag får chansen, så ska jag arbeta som volontär och ta hand om föräldralösa barn, flytta till ett randomställe och jobba på en bar om nätterna, komma in på en utbildning för modern dans i en europeisk storstad, tågluffa. Wish me luck.


På mellanstadiet

Håller på att rensa allt från vinden. Hittade gamla skolarbeten, där det bland annat fanns ett omdöme jag skrev om mig själv när jag var tretton år och skulle snart gå ut sexan:

"Att vara kompis
En av de viktigaste sakerna i livet är ju vänskapen. Så kompisar är jätteviktigt att ha. Om jag har varit sjuk i flera dagar längtar jag att komma tillbaka till skolan och träffa alla mina kompisar igen. Om jag ska beskriva hur jag är som kompis skulle jag säga att jag är snäll, omtänksam, rolig, man kan prata med det mesta med mig och jag berättar inte någon hemlis om jag inte får. Jag tycker att jag är snäll mot alla i klassen. Men det finns några i klassen som är taskiga mot nästan dom flesta så då kanske man inte är snäll tillbaks. Men annars så har vi väl bra kompisskap i klassen. Men det finns ju alltid några man gillar sämre än andra."

"Framtiden
Jag längtar jätte mycket till högstadiet för att klassen jag kommer gå i verkar så bra och skolan ligger så nära stan. Man kommer också känna sig mycket äldre tror jag. Och det vill jag. Min dröm när jag blir stor är att bo i en fin lägenhet i antingen Stockholm, Göteborg eller Malmö och jag vill jobba med dans, design eller att bara jobba i en vanlig butik."

Haha, kul!

Var tog värmen vägen?


För hon har tagit studenten, fy fan vad hon är bra

Och det har Per med. Och alla andra 92or. Grattis!!! (Tog bild'n från rineogline. Julia har ju nyss fått megabra kameran som gör mig fylld av avund ända från toppen av skallen ner till tårna. Även bilden här nedan är tagen därifrån.)
Läste nu två kommentarer jag fått och jag kan säga att det sannerligen gjort min kväll. Får knappt kommentarer så det var något nytt och de var så gulliga. Julia och notahuman: tack ♥

Några roliga dagar för några dagar sedan


Måndag 6 juni

Idag har jag ätit som för två, eller kanske tre. Måste börja behärska mig för magen min mådde inte alls bra mot slutet. Champinjonspaj, äppelpaj, prinsesstårta, kanelbullar, chokladbollar, scones, pommes, coke, kaffe, mormorsaft och kolakakor. Oj oj oj. Tack för alla presenter! Fick saker som två fina klänningar, såpbubblor, parfym (outdoor shower fresh, mums), skiva, tygkasse,  sportbehå, presentkort på bokia och kicks och även pengaaaar. Har blivit rik, vill du hångla?;) Haha. Imorgon ska jag hjälpa till med lösögonfransar och diverse fix inför den stora balen. Oooooooooooooo

17

Är 17 nu. Känns megabra. Vill ba somna och vakna av fin bakis-sång av syrris.
Snoriga armar och en randig kind
glömmer aldrig bort min tonårssynd
hemmafester och en stulen bil
jag satt vid fyrisån och döda tid

Snurra flaskan
jag har aldrig
sanning eller konsekvens
vad vill du veta om mig?
fråga bara
jag berättar vad som helst

Det var 17 år
17 år i staden där jag växte upp och så
märker du hur fort det går?
och jag var 17 år ville inte va den
som blev kvar


Norwegian wood

Ingen film jag vill se igen. Men en film som jag är glad att jag såg. Fin och hemsk. Vill flytta till Japan för alla är så fina där.

Ett eftermiddagsfika i båt'n

make avatar


Skellefte

Min kassettbandspelare fungerar inte, eller så är jag dålig på gammal teknik.
Ska se Norwegian wood ikväll.

Första juni

Det blev första juni för tjugo minuter sedan. Det betyder att det är sommar nu. Och eftersom jag inte kommer gå någon fler skoldag har jag redan sommarlov. Hur fett? Jättefett!

Hemma. Lukten, täcket, tavlorna, maten, mamma, Julia, naturen, vännerna, folket, musiken, myggen (ogillar dock), granarna, den rena diskbänken. Allt kom på en och samma gång och jag älskar det. Kan komma på tre dåliga saker: parasiter i vattnet som jag redan råkat dricka flera gånger, att jag inte får skapa mina egna mat- och fixa-saker-i-hemmet-tider och alla de fula byggnaderna.
Jag flög denna gång. Det var allra första gången jag flög själv. Stor, kände jag mig. Två turer, Göteborg-Stockholm och Stockholm-Skellefteå. Alltså två frukostar också. Eftersom jag steg upp klockan fyra på morgonen somnade jag också fyra gånger: en gång på Landvetter flygplats, en gång på flygplanet, en gång på Arlanda flygplats och en gång på det andra flygplanet. Att somna på Arlanda var oerhört klantigt gjort, för jag höll nämligen på att missa planet med bara några ynka minuter. Jag var den sista passageraren ombord. Haha, oj vad jag skrattade åt mig själv när jag berättade det vid middagen!

RSS 2.0